De glaswerken uit de Drents-Groninger Veenkoloniën schitteren: Opening glastentoonstelling op 8 juli in Keramisch Museum Goedewaagen

Glaswerk NanningaNieuw-Buinen staat lang bekend om zijn vroegere glasindustrie en op 8 juli opent het Keramisch Museum Goedewaagen met trots zijn deuren voor de grootste glastentoonstelling ooit in de Kanaalstreek gehouden. Dit in samenwerking met glasverzamelaar Henk Brans.

Bezoekers van het Keramisch Museum Goedewaagen krijgen de unieke kans om zich onder te dompelen in de fascinerende wereld van de glasindustrie van Nieuw-Buinen. De glastentoonstelling, met maar liefst 33 vitrines in 2 museumruimtes zal een gevarieerde collectie glaswerken bevatten, die elk een verhaal vertelt over het opmerkelijke vakmanschap. Het biedt een unieke kans om als bezoeker te verdiepen in de rijke geschiedenis van de 7 glasfabrieken en het erfgoed van Nieuw-Buinen. Bezoekers krijgen een beter begrip van het vakmanschap en de kunstzinnigheid die de identiteit van Nieuw-Buinen heeft gevormd.

Kortom, de tentoonstelling over de glasindustrie uit Nieuw-Buinen belooft een gedenkwaardige gebeurtenis te worden en is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een boeiende ervaring. Het biedt een reis door de tijd en toont onder ander de geschiedenis van Nieuw-Buinen, de opmerkelijke kunstzinnigheid van de glasblazers en de impact van de glasindustrie.

Bewaar de datum voor 8 juli om 14:00 en begeef je naar het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen! Entree is gratis!

Adres:

Keramisch Museum Goedewaagen
Glaslaan 29,
9521 GG Nieuw-Buinen

Klik hier voor een routebeschrijving

Deel dit artikel