Gratis toegang - opening expositie over Glasfabriek Pfeiffer

 
Ger Pfeiffer zette zijn fabriek op met een klein team. Populair werden zijn presse-papiers en dierfiguraties. Voor het Wereld Natuur Fonds ontwierp hij een reeks dierplastieken. Herkenbaar is Pfeif-fers werk aan stickers onderop zijn werk. Die stickers werden soms ook markant op de hals geplakt. Zijn allereerste merk bracht hij overigens mechanisch aan door vier punten in de hete glasmassa te steken.
 
 
In de hoop op meer cliëntele verhuisde de glasfabriek Pfeiffer in de jaren 90 naar Borger naar een pand vlakbij het toen geplande transferium voor te parkeren auto's. Pfeiffers zoon Emil nam in Borger het bedrijf over. En dat Emil een bijzondere vakman was, bewijst het feit dat hij uiteindelijk als productieleider in dienst trad bij de Koninklijke Glasfabriek Leerdam.
 
Opening zaterdagmiddag 4 juli, gratis toegang. Wel aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want volgens de COVID-19 richtlijnen kan het museum maximaal 30 belangstellenden toelaten.
Deel dit artikel