Opening van de expositie "De vergeten Glasfabriek"

[08-07-2017] Het zou u vast niet ontgaan zijn: de opening van de zevende tentoonstelling van Henk Brans bij Keramisch Museum Goedewaagen.

Er is bij elke expositie steeds meer animo van dorpsbewoners en daarbuiten voor de glaswerken van Henk Brans. Dit bleek ook gisteren uit de opkomst bij de opening van zijn glastentoonstelling  over de "vergeten glasfabriek" van  Nanninga. Waarbij zelfs de lokale omroep RTV1 alles heeft gefilmd.

Tijdens de opening deed conservator Friggo Visser met trots zijn verhaal over de expositie. Daarnaast werd er door Marion en Wim Maters een introductie gegeven over de komende theatervoorstelling over de Veenkoloniën, waarbij de glasindustrie centraal staat. Zij willen met hun theatervoorstelling "Dansen op het Veen" jongeren inspireren en ouderen laten terugdenken over de rijke historie van de Veenkoloniën .

foto henk met fam.nanninga

 

Vervolgens werd Henk Brans verrast door de jongste zoon van Nanninga. Henk mocht namelijk een doos vol glaswerken in ontvangst nemen, maar ook een bordje die voorheen bevestigd was aan het huis van Nanninga. De nieuwe glaswerken staan inmiddels ook in de vitrines bij Keramisch Museum Goedewaagen.

De expositie loopt van 8 juli tot 2 oktober bij Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen.

Foto: Henk Brans met dochter en zoon van Nanninga